Spieghel Academy: Kunst, wetenschap & muziek

De Spieghel Academy die aanvankelijk op 9 december zou plaatsvinden, is door persoonlijke omstandigheden uitgesteld naar 27 januari.

De Spieghel Academy stelt kunst, wetenschap en muziek centraal. De opzet van de avonden komt overeen met die van de Spieghelavonden: een spreker en muziek, beide van hoog niveau. Met natuurlijk een goed glas wijn. Alleen is de opzet van Spieghel Academy intiemer en meer gericht op gesprek. Maximaal kunnen er dertig mensen deelnemen. Geeft u zich tijdig op, want vol is vol.

Aanvang: 20.00 u.

De bijdrage is 10 euro.

U kunt zich opgeven per e-mail: info(at)spieghelkerk.nl

Thema 27 januari: Kan hedendaagse kunst de wereld verbeteren? (n.a.v. het recente boek Het streven van Hans den Hartog Jager)

Tineke Smith zal op het thema ingaan, onder meer aan de hand van eigen kunstwerken. Zij is beeldend kunstenaar en kunstcoördinator. Smith was docent beeldende vakken en CKV bij het Middelbaar Onderwijs en de Hogeschool voor de Kunsten.

Ze heeft een passie voor kunst en cultuur, met als rode draad de kruisbestuiving tussen dans, theater, muziek, literatuur en beeld; gebieden die zij zelf beoefent en onderzoekt. Zowel in het onderwijs als de cultuurweken die zij in Frankrijk realiseert zijn haar uitgangspunt en passie: leven met accent op verbinding, het aanreiken en openen van de blik; het opnieuw zien, betekenis geven, prikkelen en uitdagen, kritisch maar vooral zoeken naar verwondering en hoe te verwonderen.

Terugkerende thema’s in haar beeldend werk zijn: ‘Recycling’ en ‘Redivivus’. Het gaat hier om het hernemen van het verleden, geschiedenis en verhalen in het nu. Zij gebruikt met name natuurlijke materialen en is steeds zoekend naar nieuwe combinaties.

Haar werk valt te karakteriseren als: contempory art, conceptueel, experimenteel, minimalistisch met een monumentale uitstraling.

Tineke Smith won diverse prijzen, onder meer de Premio ‘Lorenzo il Magnifico’, op de Biënnale VIII Internazionale Dell’Arte Contemporanea Di Firenze. Zij woont in Bussum en in Frankrijk.

Zie ook: http://www.tinekesmith.com

Anne Jans – klarinet en altsaxofoon – en Tineke Brethouwer – dwarsfluit – hebben elkaar leren kennen in het Harmonie Orkest Amstelveen in 2004. Naast hun muzikale inbreng binnen het orkest hadden zij de behoefte om ook op kleinere schaal te musiceren. Op diverse concoursen lieten zij hun samenspel beoordelen. Met veel plezier spelen zij nu al tien jaar samen op allerlei gelegenheden.