Spieghel Academy: Kunst, wetenschap & muziek

De Spieghel Academy stelt kunst, wetenschap en muziek centraal. De opzet van de avonden komt overeen met die van de Spieghelavonden: een spreker en muziek, beide van hoog niveau. Met natuurlijk een goed glas wijn. Alleen is de opzet van Spieghel Academy intiemer en meer gericht op gesprek. Maximaal kunnen er dertig mensen deelnemen. Geeft u zich tijdig op, want vol is vol.

Aanvang: 20.00 u.

De bijdrage is 10 euro.

U kunt zich opgeven per e-mail: info(at)spieghelkerk.nl

Thema 10 februari:

De zelfverkozen dood van ouderen

Ouderen kunnen tot de conclusie komen dat hun leven voltooid is en dat zij verlangen naar de dood. De dood is voor hen een vriend geworden. Het vrijwillige en weloverwogen besluit om te willen sterven verdient ons respect. Ieder mens heeft immers de vrijheid om zelf te beschikken over zijn leven en zijn sterven.

Wouter Beekman uit Naarden is lid van de groep Uit Vrije Wil. Deze groep streeft naar het legaliseren van zorgvuldige en toetsbare stervenshulp aan ouderen die hun leven voltooid vinden.

De muziek wordt verzorgd door Mirjam Welling, viool, en Miriam Burgers, piano. Zij spelen al acht jaar samen. Hun repertoire bestaat behalve uit klassiek werk uit Oost Europese traditionals. Naast musicus zijn Mirjam en Miriam ook pedagoog bij vioolschool Welling.