34ste Spieghelavond

Jaap Robben (1984) won met zijn romandebuut Birk de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015. Hij was al bekend als dichter en maakte samen met illustrator Benjamin Leroy de jeugdboeken De Zuurtjes, Zullen we een bos beginnen? (shortlist Gouden Uil) en Als iemand ooit mijn botjes vindt. In 2016 begon hij aan een nieuwe reeks kinderboeken over Suzie Ruzie.

Hij was stadsdichter van Nijmegen. Robbens gedichten zijn terug te vinden op posters, in tal van bloemlezingen, op muren, fietspaden en zelfs op een parkeergarage. Zijn werk is vertaald in het Duits, Zuid-Afrikaans, Chinees en Koreaans. Birk wordt vertaald in het Duits, Turks en het Engels. Marinus Groothof werkt met CTM Producties aan de verfilming van Birk.

Dorine Schoon studeerde hobo aan de Conservatoria van Den Haag en Amsterdam. In 2008 sloot ze haar masterstudie af bij Bart Schneemann. Zij werkt als free-lancer en remplaceert bij diverse orkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Metropole Orkest en diverse ensembles in binnen- en buitenland en ze bedenkt, regisseert en speelt verschillende muziektheaterproducties en theatrale concerten.

Cecile Rongen studeerde klarinet en sloot in november 2005 haar masteropleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam bij George Pieterson. Ze speelde in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Union Youth Orchestra. Van 2006 t/m 2008 maakte zij deel uit van het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds 2009 is Cecile parttime werkzaam op de afdeling educatie van het Muziek Centrum van de Omroep en geeft ze les aan het Conservatorium in Utrecht.

Thomas Dulfer begon in 2013 met zijn fagotopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Bram van Sambeek met wie hij onlangs overstapte naar het Conservatoirum van Den Haag. Naast de studie fagot behaalde hij een bachelor aan het Amsterdam University College waar hij Biomedical Sciences heeft gestudeerd. Op dit moment maakt hij deel uit van het Jong Nederlands Blazers Ensemble en is hij regelmatig betrokken als remplacant bij het Nederlands Blazers Ensemble.