21ste Spieghelavond

Pauline Broekema werd in 1954 geboren in de stad Groningen. Ze groeide op in een huis vol boeken. Dagelijks werden tenminste vijf kranten gelezen. Een opvoeding in de traditie “onderzoekt alles en behoudt het goede”, legde de basis voor een brede belangstelling. “Ik wil nog steeds alles weten.” Na het eindexamen havo ging ze de journalistiek in. Werkte bij Boom Pers, het Noordhollands Dagblad en Hier en Nu-radio van de NCRV. Sinds 1984 is ze redacteur-verslaggever bij de NOS. Daarnaast schrijft ze. “Het schenkt me de extra verdieping waar ik naast mijn baan bij het Journaal behoefte aan heb.” Recent verscheen haar roman ‘Het Boschhuis’. Pauline is getrouwd, moeder van drie kinderen en woont in het Gooi.

Het bijzondere aan het Aeolus Cellokwartet is, dat het om een een strijkkwartet met vier dezelfde instrumenten gaat. De naam Aeolus is ontleend aan de mythologische figuur Aeolus, die de vier winden beheerde. Net zoals Aeolus zijn vier verschillende winden kon uitzenden vanuit een grot, zo brengen onze vier verschillende instrumenten van dezelfde familie een dynamisch klankenpalet via de snaren tot trilling.
Het kwartet debuteerde tijdens het Kamermuziekfestival van Janine Jansen in 2008. Daarna volgden ondermeer optredens in De Doelen, het Muziekcentrum Frits Philips en het Radio 4-programma Spiegelzaal. Zie voor meer informatie: www.cellokwartet.nl.