18de Spieghelavond

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven – The New York Times prees Jungle Rudy als een meesterwerk van verhalende non-fictie. Met Baltische zielen schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met De vergelding bereikte hij een breed en groot publiek.

Trio C tot de derde. Een wat cryptische naam voor een trio dat bestaat uit: Carel den Hartog – viool, Coos Lettink – accordeon en Caspar Terra – klarinet. Drie heren wier namen met een C beginnen. Vandaar. Zij spelen niet alleen klezmer maar ook zigeuner en veel eigen composities die met beide een link hebben.