28ste Spieghelavond

Arita Baaijens is gelauwerd ontdekkingsreiziger, bioloog, schrijfster, inspirator en een bevlogen spreekster. Ze is lid van de Royal Geographical Society en ontving internationale erkenning en prijzen. In 2014 kreeg zij de Women of Discovery Humanity 2014 award en werd door de Spaanse Geografische Sociëteit uitgeroepen tot Traveler of the Year 2014. Zij publiceerde meerdere boeken, waaronder het bekroonde Desert Songs (2008). In januari verscheen Zoektocht naar het paradijs, een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië. Met lezers wisselt de schrijfster graag van gedachten over dit recent verschenen boek.

Over Zoektocht naar het paradijs: Te paard trekt Arita Baaijens door de Altai bergen in het hart van Centraal-Azië, op zoek naar het legendarische paradijs Shambhala. De lokale bewoners beschouwen de natuur als bezield en de reizigster vraagt zich af: Als de wetenschap iets niet kan bewijzen wat voor velen werkelijkheid is, faalt dan de methode of falen die mensen? Een experiment moet uitkomst brengen.

Trio C tot de derde. Een wat cryptische naam voor een trio dat bestaat uit: Carel den Hartog – viool, Coos Lettink – accordeon en Caspar Terra – klarinet. Drie heren wier namen met een C beginnen. Vandaar. Zij spelen niet alleen klezmer maar ook zigeuner en veel eigen composities die met beide een link hebben.