Blog

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ilja Leonard Pfeiffer

3 april 20:00 - 22:00 UTC+0

€10.00 – €15.00

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter en schrijver. Hij heeft zich onderscheiden in zo goed als alle denkbare genres, behoort tot de meest gelauwerde auteurs van het taalgebied en wordt erkend als een van de dwingendste stemmen in de hedendaagse Nederlandse literatuur. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen. Stilistisch machtsvertoon en klassieke vormbeheersing stelt hij in dienst van literaire vernieuwing en een toenemend engagement, dat ook expliciet tot uitdrukking komt in zijn werk als columnist en documentairemaker voor de televisie.

Onder zijn meest recente werk bevinden zich Brieven uit Genua (2016), een autobiografie in briefvorm, uitgebracht in de reeks Privé Domein, en de roman Peachez, een romance (2017), over de complexe verhouding tussen fantasie en werkelijkheid in liefde en geloof. Het is het meest romantische boek van het jaar genoemd. De roman werd bewerkt tot een succesvol toneelstuk en verfilmd.

Eind 2018 verscheen zijn grote roman Grand Hotel Europa over liefde in tijden van massatoerisme, Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Het boek werd bejubeld in de Nederlandse en Belgische pers en werd onmiddellijk een bestseller. Het was het best verkochte Nederlandse boek van het jaar 2019 en werd bekroond met het Gouden Boek. De vertaalrechten zijn aan meer dan twintig landen verkocht.

Toen de wereld in het voorjaar van 2020 ten prooi viel aan een pandemie ten gevolge van het Sars-CoV-2-virus en Noord-Italië tot de zwaarst getroffen gebieden ter wereld behoorde, deed Ilja Leonard Pfeijffer, woonachtig in de Noord-Italiaanse stad Genua, voor NRC Handelsblad en De Standaard in dagboekvorm verslag van het leven tijdens de lockdown gedurende de eerste golf. Deze stukken zijn gebundeld in het Privé-Domeindeel Quarantaine, Dagboek in tijden van besmetting (2020).

In 2022 schreef hij het Boekenweekgeschenk Monterosso mon amour.

In 2023 verscheen zijn ambitieuze, historische roman Alkibiades, waarin hij zijn vaardigheden en kennis als classicus in dienst stelde van zijn literaire talent om met een nauwkeurige reconstructie van het leven van deze Atheense staatsman en strateeg aandacht te vestigen op processen die het kwetsbare staatsbestel van de democratie kunnen bedreigen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in uw winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Details

Datum:
3 april
Tijd:
20:00 - 22:00 UTC+0
Kosten:
€10.00 – €15.00
Site:
https://vriendenvandespieghelkerk.nl