Blog

Loading Events

« All Events

Ruben van Zwieten

12 december, 2019 20:00 - 22:00 UTC+0

Euro12.50

Ruben Van Zwieten (1983) vertelt op eigentijdse, geëngageerde en persoonlijke wijze “Het Verhaal van Kerst”, waarbij hij, omlijst door prachtige muziek, reflecteert op de huidige tijd.

Van Zwieten, die theologie en rechten studeerde in Leiden, richtte in 2012 op de Zuidas in Amsterdam, de Nieuwe Poort op, huis voor ontmoeting, zingeving en inspiratie: De Nieuwe Poort is een restaurant, maar ook een sociale werkplaats. Een plek om te vergaderen maar ook onderzoeksinstituut dat maatschappelijke problemen aan de kaak stelt. Een plek om uit te rusten en op te laden, om nieuwe inspiratie op te doen en uit je sociale bubbel te stappen. Een plek met een uitgebreid “zingevend” kunst- en cultuurprogramma. In 2016 werd de 2e vestiging van de Nieuwe Poort aan het Weena in Rotterdam geopend.

Van Zwieten bekleedde meerdere bestuursfuncties, werd in 2013 uitgeroepen tot theoloog van het jaar en door NRC en Volkskrant uitgeroepen tot één van de meest invloedrijkste personen van de toekomst. In 2012 verscheen zijn boek “de Bijbel op de Zuidas” dat hij samen met collega-predikant Ad van Nieuwpoort schreef. In 2019, kwam het boek “Elite Gezocht” uit, geschreven samen met Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not yet available

Details

Datum:
12 december, 2019
Aanvang:
20:00 - 22:00 UTC+0
Prijs:
Euro12.50