Blog

Loading Events

« All Events

Peter Buwalda

23 januari 20:00 UTC+0

Euro12.50

Reikhalzend werd uitgezien naar de opvolger van Peter Buwalda’s (1971) debuutroman “Bonita Avenue”, Dat boek werd immers in 2010 laaiend enthousiast ontvangen. Het boek werd uiteindelijk genomineerd voor maar liefst 12 literaire prijzen waarvan het er 5 won. “Bonita Avenue” voerde lange tijd de bestsellerslijsten aan en werd wereldwijd vertaald en bejubeld.

In maart 2019 verscheen dan eindelijk Buwalda’s langverwachte tweede roman, “Otmars zonen”, het eerste deel van een drieluik, over de mythe van familie, de waarde van de bloedband, over nature versus nurture. Volgens de pers maakt Buwalda de hooggespannen verwachtingen van het lezerspubliek meer dan waar:

De nieuwe Buwalda is geweldig meeslepend en maakt hongerig naar meer. Op vrijwel alle punten overtreft dit boek Bonita Avenue (Thomas de Veen, NRC ●●●●●)

Onweerstaanbaar! Zwartgallige problematiek in een vrolijke, jongensachtige en ongegeneerde stijl beschreven; die tegenspraak maakt Otmars zonen van Peter Buwalda tot een meesterwerk (Kees ’t Hart, De Groene Amsterdammer).

De kwaliteit spat van deze tweede roman af. Otmars zonen is psychologisch gelaagder en stiltistisch gerijpter dan de eersteling. Het grootste leesgenot schuilt in de ingenieuze stijl; Buwalda’s taal swingt op iedere pagina. Het is te hopen dat Buwalda de komende tijd meer uren in een dag, meer dagen in een week en meer weken in een jaar krijgt. Dan kan hij sneller slijpen, schuren en polijsten aan de volgende twee delen, opdat wij die hunkeren, smachten, verlangen naar meer (meer! meer!) eerder onze door hem aangewakkerde leesverslaving kunnen voeden. (Miriam Piters, Tzum)

 

Muziek zal verzorgd worden door Fernando Sanchez (saxofoon), Gonçalo Neto (gitaar) en Mauro Cottone (bas).

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Details

Datum:
23 januari
Aanvang:
20:00 UTC+0
Prijs:
Euro12.50