fbpx

Blog

Loading Events

« All Events

Mensje van Keulen

4 november, 2010 20:00 - 22:30 UTC+0

Mensje van Keulen was redacteur van Propria Cures en het literaire tijdschrift Maatstaf. Haar debuut Bleekers zomer verscheen in 1972. Inmiddels heeft ze een omvangrijk, veel geprezen oeuvre opgebouwd van met name kinderboeken, verhalenbundels en romans. Haar nieuwste boek is de verhalenbundel Een goed verhaal (Atlas, 2009), waarin ze haar meesterschap opnieuw bewijst. In zes verhalen beschrijft ze herkenbare, meeslepende, en vaak verontrustende situaties waarin de behoefte aan liefde en erkenning, teleurstelling in het leven en eenzaamheid terugkerende thema’s zijn. Een goed verhaal is een nieuw hoogtepunt in haar vier decennia omspannende literaire oeuvre. In haar lezing zal zij ingaan op het thema ‘Mijn grens’.

Tango Rosa Rio

De leden van Tango Rosa Rio hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke passie voor het concertrepertoire van Astor Piazzolla en andere Argentijnse tangomuziek. Deze muziek vraagt het uiterste van musici waarbij een gedegen klassieke basis onmisbaar is. Bovendien is voor het goed spelen van de danstango’s een speciale techniek vereist waarbij de instrumenten zowel een melodische als ritmische functie hebben.

Met Piazzolla – A portrait in Music brengt het kwartet een zinderende voorstelling. Bekende stukken als Adios Nonino en Milonga del Angel worden afgewisseld met onbekendere, verrassende stukken als Fracanapa en natuurlijk Rosa Rio, waarnaar het ensemble is vernoemd.

Details

Datum:
4 november, 2010
Aanvang:
20:00 - 22:30 UTC+0
Website:
https://vriendenvandespieghelkerk.nl

Organisator

Stichting Vrienden van de Spieghelkerk
Telefoon :
06-30357733
E-mail:
info@vriendenvandespieghelkerk.nl
Website:
https://vriendenvandespieghelkerk.nl

Locatie

Spieghelkerk
Nieuwe 's Gravelandsweg 34
Bussum, Noord Holland 1405 HM
+ Google Map
Telefoon:
06-30357733
Website:
https://vriendenvandespieghelkerk.nl