Blog

Loading Events

« All Events

Marente de Moor

6 november, 2019 20:00 - 22:00 UTC+0

Euro12.50

Marente de Moor (1972), die al jaren als zeer gewaardeerd schrijfster aan de weg timmert, woonde tijdens haar jeugd een aantal jaren in Bussum. Vlak na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie studeerde ze acht jaar in Rusland en na terugkeer in Amsterdam werkte ze als redacteur voor weekblad HP/De Tijd. In 2007 verscheen haar veelgeprezen romandebuut “De overtreder” en in 2010 haar tweede roman, “De Nederlandse maagd”. “De Nederlandse maagd” werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs alsmede met de European Union Prize for Literature. Haar, in 2013 verschenen roman ”Roundhay, tuinscène” bereikte de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en in 2016 won haar verhalenbundel “Gezellige verhalen” de J.M.A. Biesheuvelprijs.

Onlangs kwam haar 4e roman “Foon” uit. In dit boek roept de Moor op poëtische en impressionistische wijze de sfeer van Russische verhalen en sprookjes op waarbinnen een vrouw, woonachtig in de Russische bossen, weg van de bewoonde wereld, grip probeert te krijgen op traumatische ervaringen. “Foon” werd zowel door de Nederlandse als de Duitse pers enthousiast onthaald:

‘BESTE NEDERLANDSE ROMAN VAN 2018’. ‘Een staaltje grote vertelkunst.’ (Arjan Peters, De Volkskrant ****)

‘Marente de Moor weet je onafgebroken te verleiden om verder te lezen (…) Haar blijk van een uiterst zelfverzekerd en krachtig schrijverschap draait in Foon op volle toeren.’ (Lodewijk Verduin, De Groene Amsterdammer)

Haar natuurmetaforen hebben een dierlijke kracht, haar beschouwingen zijn even intelligent als eigenzinnig, en de manier waarop ze de zwoele onweerssfeer aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog oproept, getuigt van een groot verteltalent.’ Frankfurter Allgemeine Zeitung

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Details

Datum:
6 november, 2019
Aanvang:
20:00 - 22:00 UTC+0
Prijs:
Euro12.50