fbpx

Blog

Loading Events

« All Events

Lidewijde Paris

1 maart, 2022 20:00 - 22:00 UTC+0

Euro10.00 – Euro12.50

Lidewijde Paris studeerde Nederlandse taal en literatuur aan de Universiteit. Daarnaast behaalde ze een bachelor aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vervolgens ging ze aan de slag als journalist bij NRC Handelsblad. Later werkte ze 25 jaar als redacteur en uitgever bij uitgeverijen als Querido, Ailantus en Nieuw Amsterdam.

In 2016 werd Lidewijde journalist, schrijver en professioneel spreker. Naar aanleiding van haar boek Hoe lees ik? geeft ze leesworkshops op scholen, in bibliotheken, boekwinkels, voor literaire genootschappen en festivals. Het boek was de start van De Leesambassade waarmee ze op een onderhoudende en toegankelijke manier het literaire lezen promoot.

Ze schreef twee literaire scheurkalenders en in 2018 verscheen haar tweede boek: Hoe lees ik korte verhalen?

Ze is tevens recensent voor MAX Nieuwsweekend en docent aan de HOVO en de schrijversvakschool. In Den Haag, Amsterdam en Groningen bespreekt ze met een boekenhoofd in Hoe lees ik een film? films met het publiek.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not yet available

Details

Datum:
1 maart, 2022
Aanvang:
20:00 - 22:00 UTC+0
Prijs:
Euro10.00 – Euro12.50