Blog

Loading Events

« All Events

Virtual Event Virtual Event
  • This event has passed.

Jessica Durlacher

9 november, 2021 20:00 - 22:00 UTC+0

Virtual Event Virtual Event
€10.00 – €12.50

Voordat ze debuteerde als schrijfster, was Durlacher criticus en columniste. Tijdens haar studie richtte zij met anderen het literaire tijdschrift De Held op, waarin zij interviews, recensies en het verhaal ‘Schoorstenen’ publiceerde. Uit Durlachers bezigheden bij De Held vloeiden haar latere journalistieke activiteiten voort, als criticus en columnist bij onder andere de Volkskrant, Vrij Nederland, De Tijd en HP/De tijd.

Zowel haar romandebuut Het Geweten als De dochter worden ook wel aangeduid als ’tweede-generatieromans’: in beide boeken zijn de hoofdpersonen kinderen van Nederlandse ouders die in de Tweede Wereldoorlog de concentratiekampen hebben overleefd, zelf hebben zij de oorlog en de bezetting niet meegemaakt. Voor haar romandebuut ontving Durlacher de Debutantenprijs en het Gouden Ezelsoor. Ook werd de Duitse vertaling genomineerd voor de Literatuurprijs Nordrhein/Westfalen. Haar roman De dochter werd genomineerd voor de Literatuurprijs Nordrhein/Westfalen en de  NS Publieksprijs.

Voor haar spannende roman De Held  won Durlacher in 2011 de Opzij Literatuurprijs. Deze roman is tevens verfilmd in 2016.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in uw winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Details

Date:
9 november, 2021
Time:
20:00 - 22:00 UTC+0
Cost:
€10.00 – €12.50
Watch