Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Virtual Evenement Virtual Evenement
  • Dit evenement is voorbij.

Jessica Durlacher

9 november, 2021 20:00 - 22:00 UTC+0

Virtual Evenement Virtual Evenement
€10.00 – €12.50

Voordat ze debuteerde als schrijfster, was Durlacher criticus en columniste. Tijdens haar studie richtte zij met anderen het literaire tijdschrift De Held op, waarin zij interviews, recensies en het verhaal ‘Schoorstenen’ publiceerde. Uit Durlachers bezigheden bij De Held vloeiden haar latere journalistieke activiteiten voort, als criticus en columnist bij onder andere de Volkskrant, Vrij Nederland, De Tijd en HP/De tijd.

Zowel haar romandebuut Het Geweten als De dochter worden ook wel aangeduid als ’tweede-generatieromans’: in beide boeken zijn de hoofdpersonen kinderen van Nederlandse ouders die in de Tweede Wereldoorlog de concentratiekampen hebben overleefd, zelf hebben zij de oorlog en de bezetting niet meegemaakt. Voor haar romandebuut ontving Durlacher de Debutantenprijs en het Gouden Ezelsoor. Ook werd de Duitse vertaling genomineerd voor de Literatuurprijs Nordrhein/Westfalen. Haar roman De dochter werd genomineerd voor de Literatuurprijs Nordrhein/Westfalen en de  NS Publieksprijs.

Voor haar spannende roman De Held  won Durlacher in 2011 de Opzij Literatuurprijs. Deze roman is tevens verfilmd in 2016.

 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Details

Datum:
9 november, 2021
Tijd:
20:00 - 22:00 UTC+0
Kosten:
€10.00 – €12.50
Watch