Blog

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jan Terlouw

15 maart, 2018 20:00 - 22:30 UTC+0

€10.00

Jan Terlouw werkte jaren als natuurkundige, voordat hij in 1971 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, vice-premier, minister van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer. Hij schreef onder andere de klassiekers Oorlogswinter (verfilmd in 2008, bijna een miljoen mensen zagen de film) en Koning van Katoren (bekroond met een Gouden Griffel en verfilmd in 2012). Naast zijn jeugdboeken, waarvan de meest recente Het hebzuchtgas is, schrijft hij samen met zijn dochter Sanne spannende boeken.

Integriteit en publiek belang
Onlangs deed hij veel stof opwaaien met zijn hartstochtelijke pleidooi voor het zuinig omgaan met de aarde en voor ‘het touwtje uit de brievenbus’ in De Wereld Draait Door. Jan Terlouw roept burgers en politici op om de integriteit en het publieke belang weer centraal te stellen in plaats van eigenbelang en winstbejag. Hij sprak bewogen over het gebrek aan vertrouwen en het verwoesten van de aarde. Miljoenen mensen zagen het fragment, het was lang trending topic en hij oogstte veel bijval, ook onder jongeren. “Ik heb een prachtig leven gehad, ik wil dat jullie dat ook hebben.”

Onze Spieghelavond
In deze Spieghelavond combineert Jan Terlouw twee verhaallijnen. Hij vertelt over zijn leven als wetenschapper, politicus en schrijver. Over zijn ongebruikelijke carrière. Wat zijn zijn levenslessen? Wat kunt u ermee? Zelf zegt hij over zijn leven: Het is me overkomen. En hij gaat in op zijn grote zorg over het uitwonen van de aarde. Hoe kunnen we dat stoppen? Wat kunt u eraan doen? Kunnen we het probleem oplossen met behoud van welvaart? Hij verhult in dit theatercollege zijn maatschappelijke betrokkenheid niet.

Jan Terlouw is een bijzondere verhalenverteller. Wanneer hij spreekt, is de zaal muisstil en kunt u een speld horen vallen.

Muziek:
Leonard Ensemble. Pauline Terlouw (viool), Jan Willem Nelleke (piano), Carla Schrijner (cello).

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in uw winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Details

Date:
15 maart, 2018
Time:
20:00 - 22:30 UTC+0
Cost:
€10.00

Organizer

Stichting Vrienden van de Spieghelkerk
Phone
06-30357733
Email
info@vriendenvandespieghelkerk.nl
View Organizer Website

Venue

Spieghelkerk
Nieuwe 's Gravelandsweg 34
Bussum, Noord Holland 1405 HM
+ Google Map
Phone
06-30357733
View Venue Website