Spieghel Academie

De Spieghel Academie stelt kunst, wetenschap en muziek centraal. De opzet van de avonden komt overeen met die van de Spieghelavonden: een spreker en muziek, beide van hoog niveau. Met natuurlijk een goed glas wijn. Alleen is de opzet van Spieghel Academie intiemer en meer gericht op gesprek. Maximaal kunnen er veertig mensen deelnemen. Geeft u zich tijdig op, want vol is vol.

Aanvang: 20.00 u.

De bijdrage is 10 euro.

U kunt zich opgeven per e-mail: info(at)spieghelkerk.nl

Thema 15 maart: Een goede foto

De in Bussum geboren fotograaf Pim Westerweel, ervoer als 14jarig jongetje, de sensatie van zijn leven. Zijn vader, een verwoed amateur-fotograaf, gaf hem toestemming om met zijn 9×12 platencamera te spelen. Dit zette hem op het spoor van de fotografie. Er waren nog geen fotoacademies in die tijd, maar wel de “Fotovakschool” in Den Haag, waar hij een opleiding volgde. Na zijn diensttijd kreeg hij via Bert Haanstra, een baan aangeboden bij Artis in Amsterdam
waar hij 10 jaar zou blijven om dieren te fotograferen en te filmen. Daaran werkte hij voor onder andere Nieuwe Revu, Televizier en Phonogram. In 1987 initieerde hij, na een bezoek aan het fotofestival in het Zuid-Franse Arles, het FotoFestival Naarden dat nu 40.000 bezoekers trekt.

Jacob Bogaart bekroonde zijn opleiding als pianist en dirigent aan het ‘Mozarteum van Salzburg’. Hij studeerde bij enkele grote musici in diverse landen, zoals Carlo Zecchi, Madga Tagliaferro, Rafael de Silva en Claudio Arrau. Als solist trad hij op in het Concertgebouw te Amsterdam en in andere Europese hoofdsteden. In het project ‘The Art of Dutch Keyboard Music’ heeft muzikale schatgraver Bogaart heel wat vergeten meesterwerken van eigen bodem opgedoken en vervolgens opgenomen. Van de vroegste anonieme klavecimbel- en orgelwerken uit de zeventiende eeuw, tot en met de Polonaise van Peter Schat uit 1981. In totaal gaat het om 112 composities van 55 componisten.