Ton Koopman Spieghelavond

Inmiddels is er een Spieghelavond vernoemd naar Ton Koopman – Bussumer en vermaard musicus. Over zijn enorme staat van dienst kunt u het nodige vinden op zijn site: www.tonkoopman.nl.

Woensdag 10 februari zal Ton Koopman ons weer verblijden met zijn komst. En hij komt niet alleen: zijn echtgenote, klaveciniste Tini Mathot en de blokfluitiste Reine-Marie Verhagen zullen de avond completeren.

Tini Mathot studeerde piano en klavecimbel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij is lid van het Corelli Ensemble met o.a. Reine-Marie Verhagen. Voor de opname van Haydn trio’s ontving ze in Frankrijk de Diapason d’Or. Ze werkt nauw samen met haar echtgenoot Ton Koopman en is docente klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Reine-Marie Verhagen studeerde blokfluit bij Walter van Hauwe aan het Amsterdamsch Conservatorium. In 1980 richtte zij het Corelli Ensemble op. Zij verleent sinds 1983 haar mede- werking aan opnamen en concerten van het Amsterdam Baroque Orchestra (Bach’s cantates, Brandenburgse concerten, etc.). Sinds 1998 is zij als hoofdvakdocente blokfluit en docente methodiek verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.